Saturday 19 April 2014

Cake Pops

Ćao :)
Ne znam za vas, ali ja obožavam da jedem Cake Pops.
Cake Pops su tortice na štapiću i vrlo su ukusne i dekorativne. Danas ću sa vama da podelim recept koji sam pronašla na internetu, a koji inače i ja koristim. :)

POTREBNO JE :

2  jajeta
10 kašika brašna
4 kašike vode
4 kašike ulja
7 kašika šećera
1 kašika kakaa
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
3 kašike krema (možete da koristite bilo koji) 1 kašika mleka
100 gr čokolade za kuvanje
80 gr margarina
šarene mrvice za ukrašavanje
štapići za ražnjiće
stiropor

PRIPREMA :

Odvojite žumance od belanaca i umutite ih mikserom sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte ulje, vodu, brašno, prašak za pecivo i kakao. Od belanaca napravite čvrst sneg i u njega dodajte smesu sa žumancima. Izlijte u pleh i stavite da se peče 15 minuta na 180 stepeni.

Kad se biskvit ohladi izmrvite ga prstima, dodajte krem i mleko i izmiksajte dok se sastojci ne sjedine. Od dobijene smese napravite kuglice i poslažite na papir za pečenje, kako se ne bi lepile.

Da bi pripremili glazuru, margarin treba otopiti na vatri i dodati mu čokoladu polomljenu na kockice, kao i 2-3 kapi ulja.

Štapiće za roštilj umočite u glazuru, zabodite u kuglice i stavite u frižider na 15 minuta. Glazura ima ulogu lepka između štapića i kuglice. Kada su se kuglice stegle, umočite jednu po jednu u glazuru i okrećite štapić nad posudom sa glazurom kako bi se višak čokolade ocedio.

Kuglice uvaljajte u šarene mrvice ili dekorišite po svojoj volji. Najbolje je štapiće zabosti u stiropor dok se čokolada ne stegne, a onda cake pops možete grupisati u buket i staviti u činiju, poslagati na tanjir ili naći neki drugi način za njihovo aranžiranje u zavisnosti od prilike.

UŽIVAJTE :)







2 comments: