Saturday 7 December 2013

Kako izabrati pravi puder?

Ćao :)
U današnjem postu ću vam objasniti kako da izaberete pravi puder u dva jednostavna koraka :)

1. Puder uvek isprobajte na dnevnoj svetlosti, tako ćete sa sigurnošću znati da li nijansa pudera odgovara nijansi vašeg tena.

2. U potragu za novim puderom krenite sa ogledalcem u torbici i bez imalo pudera na licu. Nijanse uvek isprobavajte na licu, a ne na ruci: povucite tanki sloj pudera od obraza do linije vilice, lagano ga utrljajte u kožu i pogledajte kako izgleda na prirodnom svetlu.

Savet plus: Veliku ulogu u postizanju prirodnog izgleda ima i takozvani finish. Finish je završni sjaj koji puder ostavlja na koži. Postoje tri varijante: polumat ili satenski, mat i sjajni. Većina tečnih pudera su polumat, i odgovaraju većini tipova kože. Takav finish je najprirodniji, a ukoliko na ambalaži nije navedeno “matte” ili “luminizing”, pretpostavite da je polumat. Dakle, ako imate masnu kožu najbolje će vam odgovarati mat jer upijaju višak masnoće s lica. Ako imate suvu ili zrelu kožu, satenski finish će za vas biti idealan izbor. Ako vašem licu nedostaje malo sjaja, odaberite puder sa sjajnim (luminous ili glow) finishem. Takvi tečni puderi obogaćeni su sitnim česticama koje reflektuju svjetlost i vizuelno umanjuju sitne linije i bore. Ako imate masnu kožu izbegavajte ovakve pudere.

No comments:

Post a Comment