Sunday 17 November 2013

Prednosti i mane duge kose

Zdravo svima :)
Današnji post ću posvetiti dugoj kosi,odnosno,prednosti i manama duge kose.



Prednosti duge kose:

- Devojke sa dugom kosom izgledaju atraktivnije :
Duge frizure se svakako ističu kao najprivlačnije i najatraktivnije frizure, jer formiraju liniju kose koja privlači posebnu pažnju. Duga kosa koja blista pod svetlom je uvek divan prizor :)

- Veliki izbor frizura :
Ovo je definitivno najveća prednost duge kose. U zavisnosti od vremena i situacije uvek imate izbor od nekoliko frizura za svaku priliku.Sa dugom kosom možete napraviti blistavu punđu u klasično-elegantnom stilu, koju ne možete napraviti ni sa jednom drugom dužinom kose. A možete i da ispletete pletenice. Ako ste u žurbi,kosu možete da vežete u rep.

- Stilizovanje kod kuće :
Danas imate toliko veliki izbor preparata za stilizovanje kose kod kuće,pa ne morate često da idete kod frizera i trošite mnogo novca. Sa dugom kosom,kvalitetnim preparatom za stilizovanje i uz malo truda,možete da napravite predivne frizure :)


Mane duge kose :

- Održavanje :
Ovo je sigurno najveća mana,jer duga kosa zahteva jako mnogo brige i nege. Ako ste stalno u pokretu i kosa vam je ceo dan vezana u rep,krajnje je vreme da napravite neku 'sportsku frizuru' :)

- Vitamini za kosu :
Što je kosa starija,zahteva više nege. Veoma je važno da koristite kvalitetne maske za kosu kako biste kosi obezbedili čvrstinu i sjaj.

- Prilagodljivost poslu :
Veoma je bitno da dužinu vaše kose prilagodite poslu koji radite.Kosa koja vam stalno pada preko očiju može biti veliki problem. Pogotovo ako radite sa opasnim materijalima ili posao koji uključuje konstantni precizni rad sa rukama.
Obavezno to uzmite u obzir, jer kosa vrlo lako može postati izvor vaše nevolje, a ne lepote :)



No comments:

Post a Comment